Nov 24, 2013

Matching Manicures - V manicure - Christmas Style


Kako znate da bi trebalo da posvećujete više pažnje svojim noktima? Kada vam treba minut vremena da se setite šta je to ustvari V manikir, koji je ujedno i tema za ovonedeljni Matching Manicures. Sigurno svi već znate koliko ja obožavam Božić i sve u vezi njega, a već me je strah da neću stići da uradim toliko Božićnih manikira koliko inače radim svake godine, pa sam odlučila da počnem malo ranije. V manikir sam napravila takvim da potpuno odgovara Božićnom raspoloženju u kom sam ja, i već uveliko razmišljam o poklončićima za moje najdraže osobe.
Koristila sam moja tri omiljena Božićna laka (ukoliko su u pitanju crvena, zelena i zlatna boja naravno, jer imam i omiljenu Božićnu plavu, Božićne šljokice, itd.) : China Glaze – Running in Circles, China Glaze – Ruby Pumps i Essence – A Piece of Forever.


How do you know  that you need to give more attention to your nails? When you need a minute to remember what V manicure actually is, and this is also a theme for Matching Manicures today. You probably all already know how much I love Christmas and everything about it, and I’m already afraid that I won’t be able to do as many Christmas manicures like I usually do every year, so I decided to start a little bit earlier. I made V manicure to completely fit Christmas mood that I’m in, I even already started to think about presents for my dearest persons.
I used three of my favorite Christmas polishes (when we talk about green, red and gold of course; because I also have favorite Christmas blue, Christmas glitter, etc. ) : China Glaze – Running in Circles, China Glaze – Ruby Pumps and Essence – A Piece of Forever.

christmas v manicure 5christmas v manicure 2christmas v manicure 3christmas v manicure 4
christmas v manicure

Da li ste vi već u Božićnom raspoloženju? Pogledajte i ostale odlične V manikire koje su devojke napravile :

Are you already in a Christmas mood? Check out other great V manicures that girls made : 

Nov 10, 2013

Matching Manicures - Green Ombre

Još jedna Matching Manicures nedelja, a ovog puta tema je Ombre. Još za rođendan dobila sam ovaj set ombre lakova od blogger drugarice iz Švedske, i ovo je bila prava prilika da ih isprobam. U pitanju je set zelenkastih lakova, koji idu od svetlijeg do tamnijeg, a ono što mi je posebno bilo interesantno je što ombre ide kako u bojama, tako i u finishima, od jelly, preko šljokica pa sve do mat. Proizvođač je Urban Outfitters.

Another Matching Manicures Sunday, and this time theme is Ombre. For my birthday I got this ombre set of polishes from blogger friend from Sweden, and this was the perfect time to use the. This is a set of five green polishes, that goes from light to dark, and thing that is especially interesting is that ombre goes in colors, but also in finishes, from jelly, over glitter to matte. Manufacturer is Urban Outfitters.

blue ombre bottlesblue ombre bottles 2

U poslednjih godinu dana, jako volim zelene lakove za nokte, uključujući i sve one nijanse između zelene i plave. Lakovi se nanose veoma lako, četkica je malo premala za moj ukus (kao i bočice uopšte) ali ju je prilično lako kontrolisati. Nalakirala sam 3 sloja svakog laka, i jedino kod jelly i glitter varijante se još uvek može videti bela linija nokta. 

In last year, I started to love green nail polishes, including all those shades between green and blue. Polishes are easy to apply, but brushes are a little bit too small (as well as bottles) but it is pretty easy to control them. I applied three coats of every polish, and only on jelly and glitter nail you can still see visible nail line. 

blue ombre 2blue ombre 3blue ombreblue ombre 4blue ombre 5blue ombre 6

Moj omiljeni je definitivno jelly lak (na palcu) ali mislim da će dva najtamnija biti dobra i za pečatiranje. Koji se vama najviše dopada? Ne zaboravite da pogledate i ostale ombre manikire koje su devojke napravile :

My favourite is definitely jelly polish (on thumb) but I think that the two darkest will be good for stamping. Which one is your favourite? Don't forget to check out other ombre manicures that girls made : 

Nov 3, 2013

Matching Manicures - Galaxy

Tema za Matching Manicures nedelju ove nedelje je galaxy ili water marble. Budimo iskreni, meni apstraktne stvari ne idu od ruke. Moram da vidim (ili zamislim) tačne linije objekta koji crtam da bi mogla da ga stvarno i nacrtam. A kada su u pitanju apstraktne stvari kao što je galaxy (o water marble-u nisam htela ni da razmišljam jer je jedina tehnika koju nikad nisam probala), nema šta da se zamisli. A o čišćenju prstiju ne želim ni da počnem...
Poslednja stvar koja mi je trebala da se dogodi je polomljen nokat, a dogodio se. Odmah ću vam reći, galaxy ne izgleda lepo na kratkim noktima. Pogledajte i uverite se...

Theme for Matching Manicures Sunday this week is galaxy or water marble. Let’s be honest, I'm not really good with abstract things. I need to see (or imagine) exact lines of object that I'm drawing to actually be able to draw it. And when it comes to abstract things like galaxy (I didn't even want to think about water marble since it’s the only technique that I never tried before), there is nothing to imagine. And don’t let me start about cleaning fingers...

Last thing I needed to happened was broken nail, and it happened. I'm going to tell you, galaxy doesn't look good on short nails. Check it out...

galaxy nail art 5galaxy nail art 4galaxy nail art 3galaxy nail art 2galaxy nail art

Srećom, tu su devojke da izvuku prosek :). Pogledajte šta su one napravile danas :

Luckily, girls did some amazing art today :). Check them out :

Nov 2, 2013

Mosaic

Kad god stvarno želim da crtam po noktima, a nemam nikakvu ideju, uvek mi na pamet padne mozaik. Sve što vam treba za njega je mirna ruka, i mnogo lakova za nokte. Prednost je što je šareno, lepo i zanimljivo, ali mana je što se jako sporo suši. Ako pokušate ovako nešto, predlažem da upotrebite belu boju kao podlogu kako bi mogle da izbegnete višeslojno nanošenje laka za nokte. Iskreno, nemam pojma koje sam sve lakove koristila, pošto sam uzimala svaki koji mi je bio blizu, ali ono što znam je da sam se jako zabavila crtajući ovo :).


Whenever I really want to draw my nails, but I don't have any idea, mosaic always come to my mind. All you need for it is steady hand, and lots of nail polishes. Good thing is that it is colorful, nice and interesting, but bad thing is that it dries really slow. If you are trying to make something like this, I suggest using white base so you can avoid multiple coats of nail polish. To be honest, I have no idea what colors I used, since I just grabbed every that was near me in that moment, but I know I had a blast doing this :).

mosaic nail art 4mosaic nail art 3mosaic nail art 2mosaic nail art

Da li vam se dopada? Jeste li probale nekad ovako nešto da napravite? Šta vi radite sa noktima kada imate vremena i volje, ali ne i ideje za neki nail art?


Do you like it? Have you ever tried to make something like this? What do you do on your nails when you have time and good mood, but don’t have idea for nail art?

Nov 1, 2013

Hearts in the Dark

Lakovi koji svetle u mraku se nešto što morate imate za vaš manikir za Noć Veštica. Mada ne samo tada, jer oni umeju da budu korisni i u svakodnevnim situacijama ( :D ko je razumeo, razumeo je; ko nije, razumeće). Moje druženje sa lakovima koji svetle u mraku je počelo prošle godine, a od tada se njihov broj u mojoj kolekciji konstantno povećava. Najnoviji od njih je BK #06 koji sam dobila od divne Xana za rođendan.

BK #06 je plavi jelly lak koji svetli zeleno u mraku, i mada na noktima izgleda kao da nije osušen (uvek tako izgleda), jeste. Lak je malo vodenaste formule, pa predlažem da ga lakirate preko belog laka za nokte. Ja sam ga lakirala bez podloge, i nanela sam 6 slojeva laka, a još uvek možete videti liniju nokta.

Glow in the dark nail polishes are something that you must have for your Halloween manicure. Although, not just then, because they can be useful in some everyday activities ( :D who understood, understood; who didn’t, you will). I first tried glow in the dark nail polishes last year, and since then, their number in my stash is constantly growing. Newest is BK #06 which I got from lovely Xana for my birthday.
BK #06 is a blue jelly nail polish that glows green in the dark, and although it looks on nails like it’s not dried (it always looks like that), it is. Formula is kind of watery, so I suggest applying it over white base. I painted it without any base, and applied 6 coats of polish, but you can still see visible nail line. 

bk nail polish 6bk nail polish 6a

Da učinim ovo malo interesantnijim, nacrtala sam nekoliko srca belom akrilnom bojom. Ono što me je iznenadilo je sledeće : na svetlu, ovaj lak je plave boje a srca su bela; na prigušenom svetlu, lak svetli u mraku i zelene je boje, dok su srca šarena (pretpostavljam da je u pitanju neko prelivanje svetlosti preko bele boje, ali mi i dalje nije potpuno jasno); dok je u mraku onako kako sam i planirala da bude, lak svetli zeleno, a srca su crna.

To make this a little bit more interesting, I drew some hearts with white acrylic paints. And this is what surprised me : on light, this polish is blue, and hearts are white; on low light, polish glows green but hearts are rainbow colored (I suppose there is something about refexion of light over white color, but I still don’t really understand that); while in the dark is like I planned it to be, polish glows green and hearts are black. 

bk nail polish 6 with heartsbk nail polish 6 low light 2bk nail polish 6 low lightbk nail polish 6 in the darkbk nail polish 6 in the dark 2

Da li ste probale lakove koji svetle u mraku? Šta mislite o njima?

Have you tried glow in the dark polishes? What do you think about them?