Oct 12, 2013

Silicone Stamping Fail

Videla sam već par puta u pojedinim prodavnicama ovaj novi silikonski pečat za nokte ali nikada mi nije palo na pamet da ga kupim. Nisam osoba koja preterano voli inovacije jer ne volim da kupim proizvod koji neću koristiti jer ili neću znati kako, ili će trebati toliko vremena za njegovo korišćenje da ću ga iz tog razloga mrzeti. U zadnje vreme sam videla na dosta blogova devojke kako koriste ove pečate, a onda kada mi ga je kkcenterhk.com ponudio na recenziju, odlučila sam da je vreme da i ja uskočim u ovaj vagon.
A i morate priznati, nije isto kada vidite pečat u prodavnici okrenut na stranu gde su udubljenja i kada ga vidite na sajtu gde je predivno obojena strana pečata... Ovaj gumeni pečat nosi oznaku A22.

I already saw for a few times in some stores this new rubber stamp for nails but it never crossed my mind to buy it. I'm not really a person who like innovation, just because I don't like to buy product that I will not use because either I will not know how to use it, or it would take a lot of time for usage so I will avoid it. Lately I saw on a lot of blogs that girls uses these for stamping on their nails, and then kkcenterhk.com offered it to me for review, so I decided it is time to step on that wagon. 
And you have to admit, it's not the same when you see rubber stamp in store and seeing only graved side and when you see it on web where there is colored side of stamp... This rubber stamping have a name A22.

IMG_0703c

Da, bila sam zbunjena kada sam ga uzela u ruke. I da, još uvek sam. Uputstvo za upotrebu koje možete naći na mnogo tutorijala na youtube-u je sledeće : obojite crtež koji želite da stavite na nokat, pritisnete nekoliko puta pečatom o papir, i zatim ga prenesete na nokte. 
U praksi, to baš i ne ide tako lako. Opčinjena šarenim crtežima sa pozadine pečata, obojila sam raznim bojama cvetić i radila po uputstvu. Od celog cveta, na nokat se prenelo nešto što bi možda moglo da liči na laticu. Probala sam zatim šarene kockice, računajući da ću imati jednobojan manikir sa crtežom na jednom noktu. Opet ista priča, jedna i po kockica ovog puta. Onda sam shvatila da ne vredi da se trudim sa više boja, već sam pokušala sa samo jednom bojom, crnom. 
A ovo, verovali ili ne su moji najuspešniji pokušaji.

Yes, I was confused when I hold it for the first time. And yes, I still am. You can find a lot of instructions for use and tutorials on YouTube and basically it is : paint the drawing that you want to apply on nail, press few times on a paper and then transfer it on nail.
In real life, it is not that easy. Attracted by colourful drawing on the back side of this stamp, I painted that cute little flowers with different colors and did what the instructions said. From all that flowers, only thing that transferred on my nails was something that could look like petal. Then I tried to make rainbow cubes, thinking that I could just have plain nails with a cubes on an accent. Again, same story, this time only one and a half cubes. Then I figured that it is not worth of trying with multiple colors, and tried to use only one color, black. 
And this, believe me or don't, is my best try. 

IMG_0702c
IMG_0700c
IMG_0698c
IMG_0697c
IMG_0695c

Stvarno ne mogu da vam kažem u čemu je bio problem. Da li je u tome što višak laka ne može da se skroz skine na papir pritiskanjem (a ni čačkalicom što sam videla u jednom tutorijalu), premalo ugraviranim crtežima, ili možda samo u neiskustvu... 
Ne verujem da ću se opet usuditi da isprobam ove gumene pečate, barem ne dok se potpuno ne uvežbam na ovom kojem već imam (ukoliko je problem neiskustvo). 
Ako vi želite da ih isprobate, možete ih naći na sajtu kkcenterhk.com za oko 730 dinara, minus naravno 10% popusta uz kupon kod : nailsfromfairytale . 
Jeste li probale ove gumene pečate? Šta mislite, šta je problem kod ovog?

I really can't tell you what was the problem. Is it because excess of nail polish can't be taken off just pressing it on the paper (or with toothpick, like I saw in one of the tutorials), not enough deep drawings, or maybe inexperience...
I don't think that I will dare to try this rubber stamps again, at least not until I practice enough on these that I already have (if the problem is lack of experience). 
If you would like to try them, you can find them on kkcenterhk.com for $8.65, minus of course 10% off which you can get if you use coupon code : nailsfromfairytale . 
Have you tried this for stamping? What do you think, what is the problem with this one?



This review contains a product sent to me by the company’s PR for my review. I do not accept compensation for reviews and all my opinions are honest and objective.For more information, please read my Disclosure Policy.

6 comments:

  1. Ja ovo necu ni pokusavati,posto mi je trebala godina dana da svladan obicni pecat;)
    Mozda je problem u preplitko napravljenim crtezima,meni je jedna plocica takva dosla od njih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moguce je i to, mada nemam sa cime da uporedim posto je ovo jedini takav koji imam. Ja do sad nisam imala problem sa njihovim obicnim plocicama.

      Delete
  2. joj imam ga i ja, još nisam probala... ahahaha bojim se da bude ista priča kao i kod tebe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sta da ti kazem, sem, srecno :). Veruj mi, trebace ti :)

      Delete
  3. Odavno se pitam kako "rade" gumeni pecati. Cini mi se da su metalni sabloni mnogo zgodniji za upotrebu. Imaju i kod nas da se kupe u Ultrasun-u marke Enas. Mnogo su manji nego sto izgledaju na slici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Metalni jesu mnogo bolji. Ja sam ove videla u Nail Line-u i mislim u Alexandar Cosmetics-u. Meni nije toliko bio problem sto su mali, posto slicice nisu jako pribijene jedna uz drugu ali je moguce da udubljenje nije dovoljno duboko.

      Delete