May 4, 2011

Let me tell you about Thelma&Louise

Znam da ste ih videli na mnogim drugim noktima do sada, ali nista na mojim :). Plus sto cu vam ja i ispricati jednu pricu. Odmah na pocetku, priznacu, da sam cula za Telmu i Luiz i provela ceo zivot misleci da su u pitanju musko i zensko (iako nisam imala predstavu ko je musko). Kada sam ih malo googlala, saznala sam ono sto verovatno sve vi znate, ali ja cu vam ponoviti cisto kao podsetnik :).
Telma je bila udata zena, koja je morala da se udovoljava svom muzu, dok je Luiz bila savremena zena, koja nije dozvoljavala da je muskarci iskoriscavaju. Potpuno razlicite jedna od druge, krenule su na put u prirodu, usput svrativsi u bar. Telmu je tad pokusao da siluje neki muskarac, i Luiz ga je slucajno ubila. Mislivsi da im niko nece verovati, postaju begunci i beze u Meksiko.
Kada sam procitala da u ovom filmu glumi Djina Dejvis (inace glumica koju volim jos od filma Dug Poljubac Za Laku Noc), i da se u njemu prvi put pojavio Bred Pit – odluka je pala, uskoro ga moram pogledati :).
Sto se lakova tice, vidi se da ne mogu jedna bez druge. Telmi je trebalo 2 sloja, malo se teze mazala, cak bi joj dobro dosao i 3 sloj kada bi isla bez Luiz. Luiz je puno sljokica, koje bas i ne volim ali nema ni veze.

I know you saw them on many other nails till now, but not on mine :). Plus I will tell you one story. On the start I have to admit, that I’ve heard about Thelma and Louise and I spent all my life thinking that they are man and woman (but I didn’t had idea who is who). When I googled them, I found out something that you all probably know already, but I will repeat you just as some little reminder.
Thelma was a married woman, who had to pleased to her husband, while Louise was modern woman, who didn’t let men to use her. Completely different from each other, they went to road trip to nature, and stopped in some bar. Some man tried to rape Thelma, and Louise accidentally killed him. Thinking that nobody will believe in their story, they became run away in Mexico.
When I read that in this movie, mail roll is Gina Davis (I love her since I saw Long Kiss Good Night), and in this movie is the first time Brad Pit showed out – I decide that I have to see it soon :).
About the polishes… you can see that they can’t go without each other. Thelma took 2 layers, it’s a bit harder to apply, even 3rd layer wouldn’t be too much when she will be without Louise. Louise is full of glitter, I don’t like it very much but never mind.
 
IMG_0230

IMG_0231

IMG_0233

IMG_0234

Jeste li gledale Telmu i Luiz? Da li ste probale ove lakove?

Did you looked Thelma and Louise? Have you tried this polishes?

7 comments:

  1. od starih twinsa ovo mi je kombinacija br. 1 - obožavam oba laka :-D
    samo se ne sjećam problema s nanošenjem thelme, mislim da je kod mene čak išla u jednom sloju :-/
    šta stvarno ne voliš šljokice na noktima?... ma svašta ćemo mi tebe ovde naučit ;-)

    ReplyDelete
  2. Imam oba. Thelme še nisem preizkusila, Louise pa je pogosto na mojih nohtih.

    ReplyDelete
  3. @NC ih, starih - pa to su kod nas novi :D. Jedino mi zao sto nisam nasla Carry i Mr.Big. A mora da je meni islo teze, zato sto ne mogu da se naviknem na ovako kratke nokte, prosto ne znam sta da radim sa njima :D. I da, stvarno ne volim sljokice ni na noktima, ni uopste :D. Stavim ih ponekad, ali nije mi to to :D

    @Taya, probaj Thelmu, meni je ona lepsa od Louise :)

    ReplyDelete
  4. Imam obadva,ali thelmu nisam još niti jednom namazala,ne znam zašto,dok louise obožavam,i skoro sam je već potrošila...
    i nisu ti nokti baš tako kratki,duži su od mojih ;))

    ReplyDelete
  5. @Nina za mene su prekratki :D. Ne mogu da se setim kad su zadnji put bili ovakvi :D

    ReplyDelete
  6. Nisam gledala Telmu i Luiz i eto nisi jedina koja nisi znala, nisam ni ja :)
    Lak je lijep, a nemam ga :) Imam samo sivi, Julia :)
    I nisu ti kratki uopste, samo uporedi s duzinom mojih i vidjeces da je to super :P

    ReplyDelete
  7. @Amra kako sam se sad obradovala. Nisam jedina koja nema pojma o klasicima :D

    ReplyDelete