May 11, 2011

Truly neon yellow

Naleteh pre par dana na pijaci na ove Rapsodi lakove. Cula sam za njih, ali nikad do sad probala. Posle malo googlanja, vidim da je to jos jedna od onih Turskih kozmetika poput Golden Rose i Gabrini. Posto sam sa njima bila koliko toliko zadovoljna, uzela sam 3 komada. Postujem ono da ne treba suditi na prvu loptu, pa rekoh ajde da na osnovu tri razlicita posudim. Uzela sam neonski zuti, neonski narandzasti i svetlo ljubicasti. 

Danas, imam za vas neonski zuti – 194. Izgleda je to ono sto povezuje sve Turske kozmeticke kuce – ne umeju da smisle normalne nazive lakova. Sto se ovog tice, mislim da je najvise neonski lak od svih koje sam do sad probala. Trebalo mi je 4 sloja (mogla su mozda i 2 deblja da prodju, ali je lak dosta vodenast, pa nisam htela da rizikujem). Cetkica je dobra, cak mi se cini da je ista kao i kod Golden Rose. Ono sto mi smeta kod ovog laka je lepljivost. Imam osecaj kao da mi je zuta guma nalepljena preko noktiju… A evo kako izgleda sa tih 4 sloja :

I run out few days ago on the market at this Rapsodi polishes. I have heard of them, but I never tried them before. After a little research on google, I saw that it’s one of those Turkish cosmetics such as Golden Rose and Gabrini. Since I found those to be very good, I bought 3 of them. I respect the policy “don’t judge on first look”, so I said “let's judge on first 3 looks”. I took the neon yellow, neon orange and bright purple.

Today, I've got a neon yellow – 194. It seems this is what connects all the Turkish cosmetics company - they can not come up with normal names for polishes. About this one, I think it’s the most neon of all neon polishes that I have tried so far. It took me 4 layers (maybe it could be 2 thickly, but texture is very watery so I didn’t want to risk). Brush is good, it seems to me that it’s the same one as in the Golden Rose. What bothers me about this is stickiness. I feel like I have yellow rubber stick over the nails ...Here's how it looks with those 4 layers:

IMG_0002

Nisam mogla nista da uradim pametno sa ovom bojom. Ni mat, ni sljokice, nista… Pa sam nacrtala nesto sto bi trebalo da budu cvetici :)

I couldn’t do anything smart with this color. Not even matt, or glitter, anything… So I draw something that should be flowers :)

IMG_0008

Kako vam se svidja ova boja? Meni je glupo cak i da izadjem iz kuce sa njom na noktima. Ne moze se ni uz sta uklopiti. Jeste li probale Rapsodi lakove?

How do you like this color? I feel stupid to leave the house with this on my nails. It can’t be match with anything. Did you tried Rapsodi polishes?

9 comments:

  1. Thanks Nicole :). Glad you like it :)

    ReplyDelete
  2. totalno opaljena boja... samo nisam dovoljno hrabra da s njom prošetam vani ;-)
    kod neonaca ti nije loše nanijet bijelu podlogu, manje slojeva laka ti onda treba a boja puno bolje izgleda ;-)

    ReplyDelete
  3. @Nail Crazy, eh da sam to znala ranije. Smanjilo bi mi kolicinu zivciranja, ali nije lose ni ovako za swatch. A boja... sva sreca pa planiram da sedim u kuci do prekosutra (ucim) :)

    ReplyDelete
  4. Moja kćer ima samo te neonce i sve moguće nijanse plave,i super joj stoje,ali ipak ona ima 13 godina i može to nositi,a na mojim noktima to izgleda bljak....Super mi je boja i sviđaju mi se cvjetići,a i paše ti :)

    ReplyDelete
  5. jao, bas je preterana boja u svakom smislu, ni ja ne bih mogla sa njom nigde, osim mozda na maskenbal ;) meni su rapsodi sasvim ok, malo cudno mirisu ali imam neka 3-4 kremasta koja bas volim

    ReplyDelete
  6. Ja trenutno imam samo jedan Rapsodi - bezbojni :D Al znam da ih ima i kod nas :)
    Ova boja mi je onako, za slikanja i igranja s noktima ok, al za izlazak iz kuce - ne znam bas :) Mozda onako, uz neki crazy look, na plazu il sta ja znam.. A ovako inace ne bih :)
    Al lijepo si nasarala, kao i uvijek :) :*

    ReplyDelete
  7. @Nina de mi bre pase, nisam ni ja vise tako mlada :P

    @hermetic nisam skontala miris uopste, nesto mi zapusen nos, ali omirisacu kad me prodje ova prehlada :D

    @Amra Ma ko da je za decu napravljena boja :D. Al moze za plazu, taman mi se slaze uz kupaci koji sam kupila prosle godine ;). :*

    ReplyDelete
  8. Draga da se i tebi zahvalim na nagradi, dugo me nije bilo pa hvala što si me se sjetila :) Lak mi je malo kričav, iako sam vidjela i narančasto/pink neonski i on mi izgleda ok. A sad se nose te neonske boje pa bi se možda u nešto i uklopio. :)

    ReplyDelete