Oct 12, 2012

Dry Water Marble? I don't think so!


Govoreci o promasajima... Water marble sam probala nekoliko puta, i svaki put je bilo, blago receno, neuspesno. A onda sam naisla na tutorijale za suvi Water marble. Srece i radosti, morala sam da probam. Pratila sam korak po korak, izmesala tri laka (pomalo neuredno i ruzno, ali za prvi put dobro). Bila sam strpljiva i ostavila da se susi 2 dana... Kada sam probala da ih postavim na nokte, raspadali su se, lomili, a ciscenje posle ovoga je horor prica za sebe. 

Speaking about failures... I tried making water marble few times, and every time was, I'll be gentle, failure. And then I found tutorials for dry Water marble. Oh, how happy I was, I had to try it immediately. I followed step by step, mixed three nail polishes (little bit messy and ugly, but fine for the first time). I was really patient and left it to dry for 2 days... When I tried to put them on my nails, they were braking down, and cleaning after all of this is a horror story in itself.


IMG_0050c
IMG_0053c
IMG_0054c

Jeste li probale da napraviti ovaj water marble? Gde sam pogresila?

Have you tried making dry water marble? What did I do wrong?

12 comments:

  1. I haven't tried this yet! I have tried plain water marbling, though. But I've been meaning to try this because I thought it'd be less messy and easier. Guess I was wrong :/ But I think I'll still try it for "fun." Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try it :). Maybe you'll have more luck than me :)

      Delete
  2. Moras da pravis manje uzorke i da ih dobro "ukopas" u debeo sloj baznog laka :)
    A zast sve ovo ne bi probala u dry varijanti ? Ispada mnogo lepse i nema brljanja i laka svud po kuci a izgleda divno :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ovo i jeste dry varijanta :D. U sustini, sa obe imam problema :)

      Delete
  3. I have tried this, mine turned out way worse, lol.

    ReplyDelete
  4. totalni sam amater pa vjerojatno zato po prvi put vidim ovakav oblik dry water marbela... nije mi jasno, sušenje 2 dana? postavljanje? zar nije jednostavnije raditi to dirket na noktima? na čemu sušenje? hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa trebalo bi da se susi min 24h, ja ga ostavila malkice duze :). A postavlja se na nokat kao water decals sto se postavljaju. Susi se na onim zip kesicama. Ima tutorijala na youtube-u, pa pogledaj. Tamo ispadne stvarno super :)

      Delete
  5. trebala si radit na noktima, bilo bi bezbolnije ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ne mogu... "Prednost" zivota u gradu sa zagadjenom (i zabranjenom za pice) vodom...

      Delete